Freggia konvekcinės dujinės orkaitės

28 Vasaris 2014

Konvekcijos technologija jau yra diegiama daugumoje pažangių dujinių prietaisų. Freggia buvo vieni pirmųjų, kurie pradėjo ją naudoti.

Konvekcinės orkaitės kepimui naudoja karštą orą. Šios technologijos dėka karštis paskirstomas tolygiai ir orkaitėje nelieka karštesnių ar šaltesnių zonų. Dėl to maistas kepa maždaug du kartus greičiau nei standartinėje orkaitėje. Konvektorius neleidžia riebalams nusėsti ant orkaitės sienelių.

Konvekcinio kepimo sistema su tolygia oro cirkuliacija orkaitės kameroje garantuoja puikius kepimo rezultatus. Šia funkcija dažnai pasinaudoja profesionalai ir virtuvės šefai. Ji išnaudoja tris elementus: viršutinį ir apatinį kaitinimo elementą bei galinį ventiliatorių. Idealiai tinka mėsos arba pyragų su skystu įdaru (sūrių ir saldžių) kepimui ant vienos skardos. Gražiai apskrudina patiekalus ir užtikrina tobulą konsistenciją.

Freggia konvekcinės dujinės orkaitės pasižymi ekonominiu efektyvumu, nes naudoja nebrangias gamtines dujas, o ne elektros energiją.

Visos Freggia orkaitės yra tiekiamos su katalitinėmis sienelėmis. Katalitai – sienelių sluoksnis, kaitinimo metu sulaikantis savyje drėgmę. Tai ne valymo būdas, o tik pagalba. Katalitinės orkaitės dengtos specialia mokroporine danga, sugeriančia gaminimo metu ištiškusius riebalus ir neleidžiančia jiems prilipti prie vidinių orkaitės sienelių. Todėl orkaitė išvaloma be jokių cheminių valiklių.

Kadangi katalitinis paviršius pasižymi savaiminiu apsivalymu, rekomenduojama karts nuo karto po panaudojimo įkaitinti orkaitę (iki 200°С), palaikyti vieną valandą, taip aktyviau vyks savaiminio valymosi procesas. Kaitinimo metu patartina orkaitėje nepalikti priedų. 

Atkreipkite dėmesį, kad katalitinės sienelės nereikalauja jokios specialios priežiūros visą orkaitės naudojimo laiką.

Freggia konvekcinių dujinių orkaičių funkcijos:

1. Tradicinis statinis kepimas. Šios funkcijos veikimo metu patiekalas yra kaitinamas apatiniu kaitinimo elementu, naudojant ją maistą laikykite viename lygyje, nes šiluma pasiskirsto netolygiai. Ši funkcija gali būti naudojama kepant kepsnius, duoną, tortus, biskvitus, paplotėlius ar kitus tešlos gaminius.

2. Karšto oro cirkuliacija. Orkaitės sienelėje esantis ventiliatorius tolygiai paskirsto karštą orą. Ši funkcija ideali kepant keliais aukštais.

3. Grilis. Grilio šiluma sklinda iš orkaitės kaitinimo elemento. Grilis ypač tinka norint išgauti ypatingą gaminamo maisto aromatą, skonį ir išvaizdą. Iškepta mėsa tampa sultinga ur minkšta.

4. Grilis su oro cirkuliacija – grilis ir oro cirkuliacija veikia tuo pačiu metu. Ši funkcija tinka didesniems mėsos gabalams kepti ir skrudinti. Ją galite naudoti, jeigu norite, kad susidarytų traški plutelė.

5. Vidinis ventiliatorius. Ši funkcija skirta užšaldyto maisto atitirpinimui ir produktų džiovinimui. Naudojant ją veikia oro cirkuliacija, bet nekaitinama.

6. Apšvietimas. Šios funkcijos dėka apšviečiamas orkaitės vidus, kas leidžia stebėti Jūsų gaminamus produktus net neatidarinėjant prietaiso durelių. Tokiu būdu gaminant maistą nebus įleidžiamas oras, taigi bus užtikrinamas tolygus maisto kepimas. Taip pat maistas bus pagaminamas daug greičiau, nes neatidarinėjant orkaitės durelių nesvyruos gaminimo temperatūra.

Atgal į straipsnius
Ši svetainė naudoja slapukus

Mūsų tinklapis naudoja slapukus, tam, kad pagerintų jūsų, kaip vartotojo, patirtį, leisdamas "įsiminti" jus ir jūsų individualius nustatymus. Daugiau informacijos apie mūsų naudojamus slapukus rasite skiltyje "Privatumo politika". Jei pageidaujate nebematyti šios informacijos paspauskite "Sutinku".

Sutinku Eiti į "Privatumo politika"